You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
Zalm_Asperges

Zalm met Asperges Frittata

Uncategorized / No Comment / February 14, 2019

In dit gerecht ontmoeten ontbijt met het avondeten zich! Een heerlijk gezond gerecht vol met eiwitten van de zalm. Dit is zeker een gerecht wat je vaker op tafel zult hebben staan als je het eenmaal geprobeerd hebt.

Ingrediënten (4 porties) :

350 gram rode aardappels in blokjes gesneden

6 eieren, licht geklopt

3 keer het eiwit van een ei, licht geklopt

1/2 theelepel zout

1/8 theelepel zwarte peper

2 theelepels olijfolie

1 kopje ui, fijngehakt

1/2 kopje rode paprika, fijngehakt

1 theelepel gedroogde oregano

200 gram asperges, in stukjes van 2cm gesneden

300 gram zalm filet, het vel verwijderd en gesneden in hapklare stukjes

Bereiden :

Breng licht gezout water aan de kook in een middelgrote sauspan. Kook de aardappels hierin tot deze net zacht zijn geworden, circa 7 minuten en laat deze vervolgens afwateren. Mix de eieren, eiwitten, zout en peper in een kom. Verhit olie in een anti aanbak koekenpan op een middelhoog vuurtje. Kook hierin al roerend de ui, paprika en oregano tot de groenten een beetje zacht zijn, circa 3 minuten. Voeg de asperges en aardappels toe en kook deze voor 3 minuten. Voeg de zalm toe en kook deze tot deze niet meer ondoorzichtig is, circa 3 minuten. Verlaag het vuur naar een zeer lage stand en schenk de eier mix in de pan. Kook het gerecht al roerend tot deze eieren beginnen aan te dikken maar nog steeds nat zijn aan de bovenkant, circa 5 minuten. Kook zonder te roeren voor 5 minuten. Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem vervolgens weer in de pan glijden. Bak de frittata nog eens 2 tot 3 minuten. Haal de het gerecht uit de pan en snij deze in 4 delen. Serveer en geniet.

Comments are closed.