You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *
vegetarische-maaltijdsalade-gegrilde-groenten

Vegetarische maaltijdsalade van gegrilde groenten

Uncategorized / No Comment / February 25, 2019

Dit is het recept voor een heerlijke maaltijdsalade die alleen maar bestaat uit groenten,

verse basilicum en een beetje kaas. Deze salade is zeer voedzaam en daarnaast ook

nog eens erg lekker. Door het grillen van de groenten krijgt dit gerecht een echte

barbecue-look.

Het bereiden van dit gerecht duurt iets langer dan normaal, maar het is erg lekker en

voedzaam. Deze salade bevat namelijk enorm goede voedingsstoffen. Zo eet je per

persoon ongeveer 350 gram groenten en groente zit vol met mineralen, vezels en

vitamines die ervoor zorgen dat je lichaam optimaal functioneert. Je kunt deze salade

ook als bijgerecht serveren bij een barbecue.

Ingrediënten:

  • Courgette – 1
  • Aubergine – 1
  • Paprika – 3
  • Verse basilicum – 10 blaadjes
  • Feta – 50 gram
  • Olijfolie – 10 eetlepels
  • Peper – 1 theelepel
  • Knoflookpoeder – 1 theelepel
  • Uienpoeder – 1 theelepel
  • Zout – snufje

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snij dan de paprika’s in tweeën en

verwijder de pitjes en zaadlijsten. Leg daarna de paprika’s op een bakplaat met

bakpapier en zet alles 20 minuten in de oven.

Snij ondertussen de courgette en aubergine in lange dunne plakken en leg deze in een

schaal. Voeg daarna de peper, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en olijfolie toe aan

de aubergine en courgette. Zet daarna een grillpan op hoog vuur en grill dan de

aubergine- en courgetteplakken totdat ze mooie donkerbruine streepjes hebben en

zacht zijn.

Leg dan de plakken na het grillen op een plank zodat ze even af kunnen koelen.

Wanneer de paprika 20 minuten in de oven heeft gestaan, zet je de grillstand van je

oven aan en laat je de paprika nog even 10 minuten in de oven liggen totdat de

paprika’s zwart kleuren.

Dan un je ondertussen de afgekoelde plakken aubergine en courgette terug in de

schaal leggen en zet de schaal in de koelkast. Haal dan de paprika na 10 minuten uit

de oven en let goed op dat het velletje goed zwart is. Stop daarna de paprika’s in een

bakje of een schaal die je afdekt met folie. Zet dan alles 10 minuten in de vriezer.

Dan kun je de verse basilicum fijn snijden. Daarna haal je de paprika na 10 minuten

uit de vriezer en trek je het zwarte velletjes van de paprika’s af. Scheur dan de paprika

in stukken en voeg ze bij de courgette en aubergine toe. Schep dan de basilicum er

doorheen en server het met wat verkruimelde feta kaas.

Comments are closed.